top of page
tracking_pattern__2017__kbeales_final_960_1504971694.jpg

Συνεντεύξεις με πρόσωπα που φιλοξενούμε στα θέατρα μας, αλλά και ανθρώπων της Τέχνης που μας εντυπωσιάζουν και κυρίως έχουν κάτι να μας πουν.

Προσωπικά έχω επιλέξει αυτό το είδος τρόμου και μυστηρίου είτε κινηματογραφικά είτε λογοτεχνικά ως θεατής και ως σκηνοθέτης και ίσως και ως τρόπο ζωής και είναι κάτι που λείπει από το ελληνικό θέατρο....

«Λιγεία»

image-2-bjsbjbj.png

"Η εκδίκηση ενός φαντάσματος"

IMG_5758 (1).JPG
Φαντ.jpg

------

Χάρης Κιούλος

Με αφορμή την παράσταση " Η εκδίκηση ενός φαντάσματος" ο σκηνοθέτης κι εμπνευστής της, μας μεταφέρει στιγμές από την προσωπική ζωή του κι απ' την παράσταση.

01

 Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς. Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

Η καταγωγή μου είναι από την Πελοπόννησο και είμαι σχετικά κοντά στην Επίδαυρο. Από την παιδική μου ηλικία (περίπου 5 ετών)  τα καλοκαίρια, πηγαίναμε οικογενειακώς να δούμε παραστάσεις - τότε η αλήθεια είναι ότι δεν καταλάβαινα και πολλά άλλα,  μαγευόμουν από την δυναμική και μόνο του χώρου.

03

Πότε ξεκίνησε η σκηνοθετική σας πορεία;

Την πρώτη μου παράσταση την έκανα αρκετά αργότερα και ας την είχα από νεαρός στο μυαλό μου. Κι αυτό, γιατί παντρεύτηκα πολύ μικρός και οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν με άφηναν να ασχοληθώ με το θέατρο... Ήταν, λοιπόν, το 2022 που ανέβηκε η  «Λιγεία» του Έντγκαρ Άλλαν Πόε,

σε δίκη μου διασκευή και σκηνοθεσία στο φιλόξενο θέατρο Παραμυθίας.

Είναι ένα έργο μυστηρίου και φαντασίας  όπως και το έργο που ανεβάζουμε αυτή την περίοδο.

05

Ποια είναι η υπόθεση του έργου;

Η υπόθεση έχει να κάνει με μια γυναικοκτονία που διαπράχθηκε  από έναν πλούσιο και ισχυρό άνδρα. Όμως, οι τύψεις του αλλά, και το φάντασμα της γυναίκας που σκότωσε θα τον στοιχειώνουν για πάντα. Το φάντασμα της δολοφονημένης γυναίκας ζητάει εκδίκηση.  Για να καταφέρει αυτό που θέλει, θα δελεάσει έναν νεαρό στρατηγό, τον Αντρέ, ο οποίος θα την ερωτευτεί παράφορα που στο τέλος... Έως εδώ νομίζω φτάνει για να κρατήσουμε τους θεατές σε αγωνία...

02

Φαντάζομαι πως δεν τελείωσε στα καλοκαίρια η μαγεία.

Κάθε άλλο, τον χειμώνα στην Αθήνα, η μητέρα μου που αγάπαγε πολύ το θέατρο, συνέχιζε να με πηγαίνει σε θεατρικές παραστάσεις (κυρίως πρόζα). Μεγαλώνοντας,  εθισμένος πια από το θέατρο, συνέχισα να βλέπω πολλές παραστάσεις (περίπου 30 την χρόνια). Αρχικά ήθελα να γίνω κριτικός θεάτρου αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάποια σχολή για να σπουδάσω...μετά ήθελα να γίνω ηθοποιός. Πήγα σε μια σχολή υποκριτικής έπαιξα λίγο στην τηλεόραση και στο θέατρο αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι μου ταιριάζει καλύτερα η δουλειά του σκηνοθέτη.

04

Και πάλι σκηνοθετείτε παράσταση με θέμα μυστήριο και τρόμο.

Ναι, λέγεται "Η εκδίκηση ενός φαντάσματος". Εμπνεύστηκα από την ταινία του Ρότζερ Κόρμαν «Τhe terror» μια ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου. Είμαι μεγάλος φαν των παλιών ταινιών μυστηρίου και ήθελα να τις μεταφέρω και στο θέατρο, ώστε τις γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό.

06

Πως είναι η συνεργασία σας με τους ηθοποιούς της παράστασης;

Η συγκεκριμένη παράσταση δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και ύστερα από μια μεγάλη περιπέτεια καταλήξαμε με αυτούς τους ηθοποιούς οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι και πολύ υποστηρικτικοί. Τα ονόματα αυτών: Θησέας Χριστοφόρου, Δήμητρα Καριώτη, Νίκος Αγγελάκης.

07

 Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς, να πείτε για τη Θεατρική Λύση και το Θέατρο Παραμυθίας;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το θέατρο Παραμυθίας και τη Θεατρική Λύση που μου δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσω με αυτό το είδος θέατρου για δεύτερη  φορά.

52068_4142529394048_991523633_o.jpg
bottom of page