top of page

ΘΕΑΤΡΟ

σοντ.jpg

Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

Σε πρωτότυπη προσέγγιση του κειμένου με το μοίρασμα σε 4 ηλικιακές, ερμηνευτικές συνθήκες και κατηγορίες, ο Χρήστος Πουσίνης προσπαθεί μέσα από την ηλικιακή διαδρομή της ηρωίδας που ζει την ζωή της, να τονίσει την θετική πλευρά του κειμένου, ως ένα κοινωνικό μήνυμα για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του ανθρώπου μέσα από τις θετικές αξίες- καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη. Σκοπός του σκηνοθέτη και της ομάδας του- Σόνια Κόστα, Αθηνά Παπαντωνίου, Βασιλική Παπαχρήστου, Αλεξάνδρα Τσολακίδου-είναι να δείξουν τον ουσιώδη δρόμο, ο οποίος είναι η καλοσύνη, και οι καλοί άνθρωποι να νικήσουν την κακία, την διάλυση και το ψυχικό τέλμα της σημερινής κοινωνίας, προσπαθώντας μέσα από αυτήν την παράσταση να δώσουν την διαδρομή προς το φως και μέσα από αυτήν την διαδρομή ο καθένας μας να γίνει δημιουργικός προς τα θέλω του και τα όνειρα του και χρήσιμος προς την κοινωνία του σήμερα.

Σύντομα στο Θέατρο Παραμυθίας

αγαπμένοι.jpg

κάθε Τετάρτη 8μμ-9μμ στο Θέατρο Παραμυθίας  από

12 Φεβρουαρίου 2025 και... εις το διηνεκές!!

αγαπημένοι 
εις 
το διηνεκές
υπαρξιακή κωμωδία
 

2b94239ebgpg.jpg

 

Anti Honorarium or
 

The Return Gift (lectern):
 

a woman stays homeless and she judges herself  through a discussion with her conscience.

 

Director: Xristos Pousinis,
Writer- Actress: Sofia Savvidou,
Translator: Evaggelos Roussakis,
Translation Editor: Margaret Wesseling

Place: Theatriki Lysi - Dromoi Tehnis,

Paramithias 28-30 Keramikos Athens 10435

Phone number: 211-4013923 

Email: theat.lys@gmail.com

Price: 10 euro

Dates: Sundays

of August 11 until September 29, 2024

Time: 8.30 in the afternoon

438173844_1149357062753589_3289192404913516479_n.jpg

 

κάθε Δευτέρα στις 7μμ-8μμ μέχρι τις 24 Ιουνίου 2024

Σκηνοθεσία  Χρήστος Πουσίνης, Ερμηνεία Σοφία Σαββίδου

μονόλογος - κοινωνικό

Ένας άνθρωπος , ανεξάρτητα από το αν είναι γυναίκα  ή άντρας, μένει χωρίς στέγη. Μπαίνει  σε μια συζήτηση με τη Συνείδηση του σε μια όχι επιεική αυτοκριτική, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πριν πεθάνει ότι η Ζωή χρειάζεται κίνηση και ότι πρώτα κάποιος ζει και μετά επιβιώνει.

Σκηνοθεσία   Χρήστος Πουσίνης Ερμηνεία  Σοφία Σαββίδου

 

 

 

 

 

 

Πάντα θα υπάρχει η απόκλιση του κοινού από το κοινωνικό και δυστυχώς πάντα θα υπάρχει η μοναξιά των πολλών, η μοναξιά του πλήθους. Ίσως γι’ αυτό χρειαζόμαστε τους ηγέτες, από τον φόβο της μοναξιάς και ίσως γι’ αυτό αναγνωρίζουμε επάνω μας μορφές εξουσίας συνειδητά ή μη, από έλλειψη ολοκληρωμένης ύπαρξης δηλαδή αληθινής κοινωνίας.

Η Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου μας ενδιαφέρει ως μελέτη της αυτόματης αντίδρασης του ανθρώπου απέναντι στον φόβο της εξουσίας. Θα πρέπει η εξουσία να έχει χάσει κάθε νόημα μέσα στον άνθρωπο, να είναι ασήμαντη προκειμένου να την αγνοήσει κανείς και να της αντισταθεί. Κατά την εκτίμησή μας είναι ο άνθρωπος μπροστά στο αδιέξοδο και το πένθος.       

Υποκριτικά, είναι για εμάς ο δρόμος προς τον κήπο, χωρίς τον οποίο είναι επίπονο να παρασταθεί και να επικοινωνηθεί ένα κείμενο, αλλά και η ίδια μας η ζωή.

 Σαν μια ρόδα ποδηλάτου που άλλοτε χρειάζεται περισσότερο και άλλοτε λιγότερο αέρα για να κινηθεί, άλλοτε μπορεί να υπάρχει τραύμα που την καθιστά ακίνητη, ο εσωτερικός μας κήπος είναι σαν τον αέρα, σαν το τραύμα που θέλει να επουλωθεί, σαν την ρόδα που θα κινήσει την ζωή μας και θα την ταξιδέψει σε όλους τους δυνατούς κόσμους και εικόνες, σε άφθονα  συναισθήματα άγνωστα  ή οικεία προς τα δικά μας.  Κι έτσι η ακινησία θα γίνει μια ενεργητική δύναμη και αυτή, μια ξεκούραση, μια ανάπαυλα. Όπως εξ’ αρχής αποτέλεσε μια σχεδία για εμάς, έτσι και τώρα η Ισμήνη εξακολουθεί να είναι η σχεδία των εσωτερικών μας θαλασσών και των δικών μας,  ωκεάνειων ρευμάτων.

437116953_1135993804089915_3441952278229457245_n.jpg
bottom of page