top of page

Το σεμινάριο έχει συνήθως έναν ή περισσότερους εκπαιδευτές, που ο στόχος τους είναι να βοηθήσουν το κοινό τους να γνωρίσει, καλά, μία θεματική και να φτάσει στην πλήρη κατανόηση της.

Ενσυναίσθηση είναι «η ικανότητα να μοιράζεσαι τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες κάποιου άλλου, σκεπτόμενος πώς θα ήταν να βρίσκεσαι στην δική του κατάσταση».

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ κάνει ακριβώς αυτό. Αυξάνει την ενσυναίσθηση μέσω του πιο ισχυρού εργαλείου όλων - της εκπαίδευσης.

Διδασκαλία: Φωτεινή Βαμβούκη -Ηθοποιός, Θεατρική Συγγραφέας

Η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Πόσο βοηθάει την εσωτερική του ισορροπία όταν έχει να κατευθύνει μια απαιτητική σκηνή ή πρόβα;

Πόσο ευκολότερα θα δημιουργούσε εμπιστοσύνη στους ηθοποιούς κατά τη δημιουργική συνεργασία και πόσο θα εξυπηρετούσε τον ίδιο το σκηνοθέτη κατά την δημιουργική ανακάλυψης; Πόσο ένας καλλιτέχνης θα όριζε την αυτοκυριαρχία του για να δαμάσει έναν ρόλο ή ένα έργο του;

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ απευθύνεται στον σκηνοθέτη αλλά και στον καλλιτέχνη γενικότερα που έχει ανάγκη να γυμνάσει τους «μυς» της ενσυναίσθησης.

 

 

 

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Ημέρες παρακολούθησης:

Παιδιά: Κάθε Κυριακή 12μμ-1μμ, Ενήλικες: Κάθε Κυριακή 2μμ-4μμ,

Καλλιτέχνες: Κάθε Σάββατο 2μμ-4μμ. 

Κόστος 50 ευρώ. Ειδική τιμή 30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές,

και νέους έως 25 ετών.

Ώρες Επικοινωνίας 2μμ έως 12 πμ

Χρήστος Πουσίνης 6945450034

Θεατρική Λύση 2114013923

Site: Θεατρική Λύση

email: theat.lys@gmail.com

Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΩΣ ΜΕΣΩ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η αφήγηση μπορεί να γίνει επιταχυντής ενσυναίσθησης;

Πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά όσα ακούν στις ιστορίες;

Ποιες ιστορίες θέλουν να ακούσουν και να μιλήσουν γι’ αυτές;

H αφήγηση είναι το  εργαλείο που μπορεί να ανοίξει συζήτηση για την προκατάληψη, την αυτοεκτίμηση, την ταυτότητα και τη δύναμη, από πολύ μικρή ηλικία.

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ απευθύνεται σε παιδιά από 4 – 10 χρόνων.

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Ενσυναίσθησης είναι «η ικανότητα να μοιράζεσαι τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες κάποιου άλλου, σκεπτόμενος πώς θα ήταν να βρίσκεσαι στην δική του κατάσταση».

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ κάνει ακριβώς αυτό. Αυξάνει την ενσυναίσθηση μέσω του πιο ισχυρού εργαλείου όλων - της εκπαίδευσης.

Και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν πως αλληλεπιδρούν με κάποιους άλλους στην καθημερινότητά τους κι αν χρησιμοποιούν και ποια απ’ τις δυο ικανότητες, την γνωστική ή τη συναισθηματική, χρησιμοποιούν περισσότερο.

 

 Διδάσκει η Ιουλία Λεφεβρ   

Με τη «τεχνική Αλεξάντερ» διδάσκεσαι πως να χρησιμοποιείς - στο έπακρο των δυνατοτήτων σου- τις σωματικές σου ικανότητες και πως να χειρίζεσαι το μυοσκελετικό σου σύστημα σωστά, ώστε να μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς να αυτοτραυματιστείς. Παράλληλα δουλεύει πολύ με την αντιβαρύτητα, τη διαφραγματική αναπνοή, την αποβολή της περιττής μυϊκής έντασης και πώς όλα αυτά να γίνονται συνειδητά.

Να μπορούμε δηλαδή με το συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας, να επέμβουμε στο αυτόματο νευρικό σύστημα ώστε όλες οι κινήσεις μας να γίνονται συνειδητά.

Συγγραφέας του βιβλίου και διδάσκουσα η Σοφία Σαββίδου

Οργανικότητα - μια θεωρητική προσέγγιση για το Θέατρο. Σκοπός του σεμιναρίου, είναι να ανοίξει έναν διάλογο για πράγματα που μπορεί να θεωρούνται δεδομένα κι όμως να μην είναι: πώς παίζει ο ηθοποιός σήμερα, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για μια καλή παράσταση, ποια είναι τα ερωτήματα, οι απορίες και τα αδιέξοδα ενός σκηνοθέτη.

Untitled-1_copy-removebg-preview (1).png
Untitled-1 copy.jpg

Για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με το θέατρο

Η εταιρεία εκτέλεσης παραγωγής “Θεατρική Λύση – Δρόμοι Τέχνης” και το “Θέατρο Παραμυθίας” διοργανώνουν για άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του Θεάτρου, σεμινάρια υποκριτικής τρίμηνου κύκλου, με σκοπό την παράσταση και με προοπτική την σε βάθος χρόνου για κάθε νέο κύκλο έναρξης, όλη την διάρκεια του έτους. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις στις αρχές της υποκριτικής, να ανακαλύψουν τα εκφραστικά τους μέσα και να επικοινωνήσουν με τους «άλλους» για την κατανόηση του «σκηνικού εαυτού τους».
Ο
πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου με την
παράσταση του υλικού των σεμιναρίων.

Untitled-1 copy.jpg

ΓΙΑΤΙ;

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, μπούλινγκ , φόβος του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής από τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από τα σεμινάρια που θα μορφοποιηθούν σε παράσταση από τους φορείς Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση- Θέατρο Παραμυθίας , δηλαδή μέσα από τον δρόμο της Τέχνης. “Ο κόσμος είναι μία θεατρική σκηνή και όλοι άντρες και γυναίκες απλά ηθοποιοί. Έχουν τις εισόδους και τις εξόδους τους. Και ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους, καθώς οι πράξεις όπου εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες”.

-Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Untitled-1 copy.jpg

Μαθήματα Υποκριτικής- Σεμινάρια

Διδάσκουν

Φωτεινή Βαμβούκη, ηθοποιός,

Θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτης.
Σκηνοθεσία Παράστασης:
Χρήστος Πουσίνης

 

Για πληροφορίες
Ώρες γραφείου  2:00μμ – 12:00πμ
Τηλεφωνικά
6945450034 (Χρήστος Πουσίνης)
 

E- mail
theat.lys@gmail.com

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ

Το βιωματικό  project  «8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ» θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Παραμυθίας για 8 Κυριακές, αρχής γενομένης  26 Μαρτίου 2023.  

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βιωματικό εργαστήρι, που έχει στόχο την ενδυνάμωση και την αυτοβελτίωση, με εργαλεία μια πρωτότυπη σύνθεση τεχνικής γραψίματος, με θεραπευτικό πρόσημο.  

Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε το υλικό  από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές, για να αναγνωρίσουμε αγκυλώσεις που μας δυσκολεύουν, αλλά και να δουλέψουμε δημιουργικά, μέσα από τη γνωριμία με λογοτεχνικά είδη και ασκήσεις παραγωγής λόγου. 

Το projectείναι συμπεριληπτικό, ανοικτό σε πάσης φύσεως διαφορετικότητα και το μόνο προαπαιτούμενο είναι η καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και η αγάπη στη λογοτεχνία και τη συγγραφή. Εισηγήτρια: Καρίνα Βέρδη (Πολιτισμολόγος-Ποιήτρια-Επιμελήτρια εκδόσεων Άπαρσις) 

Όριο Ηλικίας 18+          

Κόστος εργαστηρίου:180 ΕΥΡΩ  

ΑΜΕΑ- Άνεργοι-Συνταξιούχοι : ΈΚΠΤΩΣΗ 40% 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 211-4013923, 6934527276 

Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, Παραμυθίας 27,Κεραμικός,

Αθήνα (Μετρό Κεραμικός / Μεταξουργείο) 

Ώρες: 12.00΄-14.00

unnamed.png

Διεύθυνση 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

211-4013923

 Χρίστος Πουσίνης Διαχεριστής 6945450034

Σοφία Σαββίδου Υπέυθυνη Γραφείου

6932322080

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page