top of page

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 παρουσιάσεις, στιγμές ζωής, δράσεις, ιστορίες που θέλεις να ακουστούν

Κώστας Καραφύλλης

        Παρουσίαση του συγγραφικού του έργου 

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στις 6μμ-8μμ,  

ο πολυχώρος Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση, έχει τη χαρά να παρουσιάσει τον συγγραφέα

Κώστα Καραφύλλη. 

Παραστάσεις, δημοσιεύσεις και εκδόσεις  πολλών έργων του χρονολογούνται από το 2002 ως το 2016, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να γράφει με πιο πρόσφατο

έργο του

«Ο ανθρωπάκος του Σρέντινγκερ».

Στην εκδήλωση, θα διαβαστεί το έργο του

«Βραδινός Περίπατος».

  • Facebook
  • Instagram
KARAFYLLIS copy.jpg
image.png

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ, σας προσκαλώ ως μία πρώτη συνάντηση, την Κυριακή στις 26 Μαΐου 2024, κατά τις 
ώρες 14:00- 17:00, δηλαδή λίγο πριν την βιβλιοπαρουσίαση ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ, μία θεωρητική προσέγγιση για το Θέατρο, στον χώρο μας Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση, Παραμυθίας 28-30 Κεραμεικός Αθήνα 10435, τηλέφωνο επικοινωνίας
211-4013923
email: theat.lys@gmail.com

 

ιουλία.jpg
σοφία.jpg

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες  του Θεάτρου και του Βιβλίου

την Κυριακή 26/5/2024  κατά τις ώρες 18:00-20:00 με είσοδο 5 ευρώ. θα παρουσιάσω κάποια μέρη από το βιβλίο μου Οργανικότητα, μία θεωρητική προσέγγιση για το Θέατρο. Στο βιβλίο  δίνω ορισμούς και προσεγγίσεις για την Υποκριτική  με βάση την Διάθεση του Σκηνικού προσώπου απέναντι στην Ζωή, το αρχαίο ελληνικό Διατιθέναι. Σκοπός μου, όταν το έγραφα ήταν να δώσω μια βοήθεια σε όσους ενδιαφέρονται να ανεβάσουνε παράσταση, επαγγελματίες, ερασιτέχνες και εκπαιδευτικούς, οπουδήποτε βρίσκονται και με οτιδήποτε έχουν σύμφωνα με τον Π. Μπρουκ και σύμφωνα με ό,τι ορίζει κάθε φορά η μεγάλη δασκάλα ΑΝΑΓΚΗ. 

 Ως Θεατρική Λύση θέλουμε με αυτήν την παρουσίαση να εγκαινιάσουμε μία σειρά συζητήσεων με θέμα την Υποκριτική.  Επίσης,

κατά το βιβλίο αυτό, θέλουμε να προχωρήσουμε σε  "μαθήματα" με σκοπό την έρευνα και την αναζήτηση και ως ομάδα πάνω στην Υποκριτική.

Μία πρώτη προσέγγιση των "μαθημάτων" είναι η ακόλουθη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ

Συνδιδασκαλία Ιουλία Λεφέβρ και Σοφία Σαββίδου

Σοφία Σαββίδου: Κατά τον όρο Κριτική Ανάγνωση, η Υποκριτική ισοδυναμεί με την Κριτική Υπόκριση του σκηνικού προσώπου, όπου ο ηθοποιός γίνεται ο ίδιος το κάτω κείμενο του γραμμένου λόγου. Μπορώ να μεταφέρω όλη την διδαγμένη μου εμπειρία ως σπουδάστρια 4 σχολών υποκριτικής, αν και εφόσον χρειάζεται. Αλλά εκείνο στο οποίο θέλω να εστιάσω είναι στο «εσύ και το κείμενο». Αυτό δίνει το ΕΙΝΑΙ του σκηνικού προσώπου.

Μέρος 1ο

Πρώτο υλικό θα είναι θεατρικά έργα ή ποίηση ή οποιοδήποτε κείμενο που κινεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων σε αυτά τα

« μαθήματα». Και ας είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

Μέρος 2ο

Το υλικό μου αργότερα θα είναι μέρη από την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη. Σταδιακά θα διεκδικήσουμε την σιωπή του κεντρικού σκηνικού προσώπου ως Η Σιωπή της Αντιγόνης.

Μέσα από την Σιωπή, δηλαδή  με ό,τι φανερωθεί σκηνικά από την διαδικασία, θα δομηθεί το παραστάσιμο υλικό.

Μέρος 3ο

Η διαδικασία της υλοποίησης της παράστασης.

 

Ιουλία Λεφεβρ: Με τη «τεχνική Αλεξάντερ» διδάσκεσαι πώς να χρησιμοποιείς - στο έπακρο των δυνατοτήτων σου- τις σωματικές σου ικανότητες και πώς να χειρίζεσαι το μυοσκελετικό σου σύστημα σωστά, ώστε να μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς να αυτοτραυματιστείς. Παράλληλα δουλεύει πολύ με την αντιβαρύτητα, τη διαφραγματική αναπνοή, την αποβολή της περιττής μυϊκής έντασης και πώς όλα αυτά να γίνονται συνειδητά.

Να μπορούμε δηλαδή με το συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας, να επέμβουμε στο αυτόματο νευρικό σύστημα ώστε όλες οι κινήσεις μας να γίνονται συνειδητά.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ακολουθούν  οι παλιαότερες εκδηλώσεις μας

Παραμυθενια ποστερ τελικο.png

Παραμυθοταξίδια

Ένα συναρπαστικό, θεατρικό και παιχνιδιάρικο ταξίδι με προορισμό την Ρόουρλαντ, τη χώρα των δεινοσαύρων,

σας περιμένει την Κυριακή στις 31 Μαρτίου και ώρα 16:00μμ

στον καλλιτεχνικό χώρο Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση

στην οδό  Παραμυθιάς 28 - 30 στον Κεραμεικό.

Τιμή εισιτηρίου 6 €.

Πληροφορίες:6980122263 και 6945450034.

Ανώνυμο σχέδιο.png

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ

Οι Δρόμοι Τέχνης – Θεατρική Λύση έχει την χαρά να φιλοξενεί στην εκδήλωση της ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Ασλανίδη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Σοφία Σαββίδου. Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο ηθοποιός και ποιητής Γιώργος Ζιόβας. Το έργο του «η Εκδρομή» θα ερμηνεύσουν σε μορφή αναλογίου οι:  Βαγγέλης Λιούμπρας ως Ηλίας, Θέμις Νικολάου ως  Πέτρος και γιατρός, Νάση Σακιώτη ως αφηγήτρια και Κατερίνα,  Θεοδώρα Χαραλαμποπούλου ως Ελεονώρα

 

Η εκδήλωση ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ  

θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

και ώρα 8:30μ.μ

Παραμυθίας 28-30 στον Κεραμεικό

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-4013923 και 6945450034

Γενική είσοδος: 10 ευρώ με κρασί ή μπύρα 

Είσοδος για φοιτητές και ανέργους: 5 ευρώ με κρασί ή μπύρα

Βιβλιοπαρουσίαση
"Καρκίνος με καρκίνο" 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ2_edited.jpg
_________ ___ ΣΑ Η ΠΟΛΙΣ.png

Βιβλιοπαρουσίαση

Σάββατο 27/1 στις 19.00.

Ο συγγραφέας Άρης Αμπατζής και οι εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου 

«Πόλις - Η πρωτεύουσα του μη ανήκειν»(Κωνσταντινούπολη), που θα πραγματοποιηθεί στο καλλιτεχνικό στέκι (Θεατράκι- Καφές- Ποτό) 

ΔΡΟΜΟΙ ΤΕΧΝΗΣ-  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ, Παραμυθίας 28-30, στον Κεραμεικό, Αθήνα, τηλέφωνο 211- 4013923 και 6945450034,(πίσω από το βιβλιοπωλείο "THE RED BOOK") το Σάββατο 27/1 στις 19.00.  

Θα μιλήσουν: 

Η επίκουρος Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. Άννα Λάζου 

Ο Φιλόλογος και διδάκτωρ Φιλοσοφίας Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Ο Δημοσιογράφος, Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος Αλφόνσος Βιτάλης

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Γωγώ Καποπούλου.

Εισαγωγή και συντονισμός: ΝίκοςΠαπανικολάου, εκδότης.   

Σχεδόν οι πάντες έχουν μία άποψη για την Πόλη, όλοι ορίζουν από τη δική τους άποψη την πόλη αυτή. Μπορεί άραγε όλες αυτές οι απόψεις να είναι η Κωνσταντινούπολη, ή μήπως υπάρχει και μια άλλη άποψη, αυτή της ίδιας της Πόλης, η οποία κρατά εδώ και περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια ως κατοικημένη πόλη;

H ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με τη στήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ σας προσκαλεί ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ.

Ο κύριος συντελεστής της σειράς βιογραφικών ντοκιμαντέρ της Ε.Σ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ μουσικοσυνθέτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ και η συντροφιά του

Λάμπρος Βασιλείου τραγούδι
Σοφία Μέρμηγκα τραγούδι
Δημήτρης Παπαδημητρίου μπουζούκι
Χαρούλα Τσαλπαρά τραγούδι
Γιώργος Παπαδόπουλος κιθάρα
Φίλιππος Πασσαλίδης τραγούδι
Φώτης Αποστολάρας μπάσο
Θάνος Βρεττός κρουστά

για να γιορτάσουν τη συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας ερμηνεύουν τα υπέροχα τραγούδια που ακόμα ενθουσιάζουν ή συγκινούν τον κόσμο δεκαπέντε αγαπημένων εκλιπόντων στιχουργών (Βίρβος - Παπαγιαννοπούλου - Βασιλειάδης (Τσάντας) - Κολοκοτρώνης - Τσώτου -Δασκαλόπουλος - Πυθαγόρας (Παπασταματίου) - Νεγρεπόντης - Κατσούλης - Πάνου - Ρασούλης - Γκάτσος - Αλκαίος - Χριστοδούλου - Ελευθερίου) και των συνθετών που τα μελοποίησαν 


Στις 13 Απριλίου 2022

ώρα προσέλευσης 18.30
θέατρο ΚΟΡΟΝΕΤ, Φρύνης 11, Παγκράτι
(parking Acropole Ασπασίας 5)

Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής

Η ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και της Unesco, με την υποστήριξη του θεατρικού τμήματος  Τέχνης Πολιτεία-Λόφος Κολωνού και τη συμμετοχή των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Ανατολικής Σάμου, Άργους, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Δράμας, Έδεσσας, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λειβαδιάς, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Πάτρας, Πύργου, Σερρών, Τεμπών, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χανίων κ.ά. προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου διάρκειας έως 15 λεπτών (σκηνικής παρουσίας).

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος μετά από 5 συναπτά έτη διοργάνωσης των επιτυχημένων διαγωνισμών συγγραφής θεατρικών έργων με την υποστήριξη του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης αποφάσισε να καινοτομήσει και να συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής Θεατρικής Δημιουργίας προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και συγγραφείς/ερμηνευτές να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Από την 1η Νοεμβρίου 2021 μέχρι την  4η Απριλίου 2022, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή, όπου θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους, πραγματοποιώντας κατοχύρωση του μονολόγου τους στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Μονόλογος επί σκηνής), στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Με την κατοχύρωση του μονολόγου, ο κάθε ενδιαφερόμενος εξασφαλίζει αυτομάτως τη συμμετοχή του στην προκριματική φάση του διαγωνισμού ενώπιον μιάς επιτροπής. Επιθυμώντας να υποστηρίξουμε και τους δημιουργούς της υπόλοιπης Ελλάδος αρχίσαμε να επικοινωνούμε με πόλεις ανά την Ελληνική επικράτεια και να ζητούμε να φιλοξενήσουν τις παραστάσεις. Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι κατόπιν συμφωνίας με τους αρμοδίους προκριματικοί θα λάβουν χώρα, πέραν της Αθήνας, στο Άργος, τον Βόλο, την Πάτρα, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι, τη Λιβαδειά, την Καλαμάτα, τη Δράμα, τη Λάρισα, την Χαλκίδα, την Άρτα, το Βαθύ Σάμου, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τον Πύργο, τη Φλώρινα, την Κόρινθο, την Κομοτηνή, τη Θέρμη, τα Τέμπη, την Αλεξανδρούπολη, τη Νάουσα, τη Βέροια, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τα Τρίκαλα και όποια άλλη πόλη, κατά προτίμηση πρωτεύουσα νομού, προσφερθεί και επιλεγεί από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. ως τόπος διεξαγωγής της προκριματικής φάσεως, όπου θα προσέλθουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι του νομού. Οι διακριθέντες σε κάθε τοπική προκριματική φάση (7-17 Απριλίου 2022) θα προκριθούν εις τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μετά το Πάσχα 2022.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616 (όλα τα έξοδα και οι τραπεζικές προμήθειες βαραίνουν τον εντολέα). Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση info@senariografoi.gr.

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email info@senariografoi.gr ή στο τηλέφωνο 6932089819.

Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Οι μονόλογοι θα βαθμολογηθούν ως εξής:

Πρωτοτυπία θέματος 5 β.
Ανάπτυξη θέματος 5 β.
Χρήση γλώσσας 5 β.
Ερμηνεία 5 β.
Σύνολο 20 β. (άριστα)

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο. Ο πρώτος θα λάβει συμβολικό έπαθλο 500 ευρώ, ο δεύτερος 300 και ο τρίτος 200 ευρώ. Μετάλλιο θα λάβουν επίσης η καλλίτερη ερμηνεία και το καλλίτερο κείμενο. Και έπαθλο από 250 ευρώ. Οι βραβευμένοι μονόλογοι θα παρουσιασθούν επί σκηνής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, το επόμενο έτος.

Θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι στον 4ο, 5ο και 6ο και συμβολικό έπαθλο.

Προκειμένου να μην ευνοηθούν οι μεγάλοι δήμοι έναντι των μικρών θα εφαρμοσθεί το κάτωθι μέτρον:

Στους είκοσι (20) συμμετέχοντες θα διακρίνεται ένας (1)

Στους πενήντα (50) θα διακρίνονται δύο (2)

Στους εκατό (100) θα διακρίνονται τρεις (3)

Άνω των εκατό (100) και ανά εκατο (100) θα διακρίνεται 1 δηλαδή σε διακόσιους διαγωνιζόμενους θα προκριθούν στον ημιτελικό τέσσερις (4)

Μόνη υποχρέωση των ενδιαφερομένων να μετάσχουν αποτελεί η κατοχύρωση του μονολόγου τους στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (20 + 24% Φ.Π.Α. 4,80 = 24,80 ευρώ τελικό πληρωτέο ποσό) στο site www.senariografoi.gr

Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει άλλος ή άλλη από τον συγγραφέα, όμως όποιος ερμηνεύσει ενώπιον της προκριματικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύσει και ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

unnamed.jpg

Ακρόαση Θεάτρου 

 

Ηθοποιών και  Χορευτών 

Όλων των ηλικιών και φύλων   

Θεατρική Λύση- Δρόμοι Τέχνης, Θέατρο Παραμυθίας 

Παραμυθίας  28 -30 Κεραμεικός Αθήνα  10435 

Επικοινωνία  2114013923 ΚΑΙ 6945450034 

Ημέρες και Ώρες Της Ακρόασης 

Σάββατο  5  ΚΑΙ 12  Φεβουαρίου 2022 από τις 1μμ ως τις 6μμ 

Κυριακή  6  ΚΑΙ 13  Φεβουαρίου 2022 από τις 1μμ ως τις 6μμ 

Η Θεατρική Λύση – Δρόμοι Τέχνης και το Θέατρο Παραμυθίας καλούν σε ακρόαση ηθοποιούς και χορευτές όλων των ηλικιών και φύλων  με σκοπό την υλοποίηση τριών παραστάσεων μέσα στο 2022. 

 

     1.Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου 

     2.Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ 

     3.Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου 

 

Για την συμμετοχή στην ακρόαση χρειάζεται το βιογραφικό, πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πτυχίο του ηθοποιού ή χορευτή.  

Ως προετοιμασία χρειάζεται ένα μέρος  μονολόγου  ή χορογραφίας. 

Στην εξέλιξη της ακρόασης οι συμμετέχοντες θα διαβάσουν μέρη ή θα ακολουθήσουν μέρη χορογραφίας από τα θεατρικά έργα που πρόκειται να ανεβούν από την Θεατρική Λύση – Δρόμοι Τέχνης και Το Θέατρο Παραμυθίας. 

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Αφίσα 1.png
Αφίσα κύκλους με κείμενο.png
bottom of page