ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ

Εκεί που η ανάγκη της Τέχνης συναντάει την Τέχνη ως δημιουργία και εκεί που το «εμείς» παίρνει την θέση του «εγώ» , δηλαδή στην δύναμη της ομάδας στηρίζεται το Πρωτοπορείν.

ΔΩΣΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ 
 

Η «Θεατρική Λύση» σε συνεργασία με το Θέατρο Παραμυθίας σας προσκαλούν ως συνοδοιπόρους σε ένα καλλιτεχνικό project με όνομα «Δώσε χρώμα στη δράση σου». Ελάτε να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι μουσικής, θεάτρου, ποίησης, standup comedy και μουσικοχορευτικών δρώμενων που θα οργανωθούν μέσα από θεματικές βραδιές με στόχο την ενίσχυση όλου του καλλιτεχνικού φάσματος καθώς επίσης και την ανάδειξη και στήριξη του προσωπικού έργου του κάθε καλλιτέχνη. Στο πλαίσιο της καλλιέργειας του εσωτερικού μας κόσμου και των αξιών αλλά και σε μία δύσκολη χρονική στιγμή για όλους μας λογω των συγκυριών, κάνουμε κάλεσμα σε καλλιτέχνες να συμμετέχουν μαζί μας παρουσιάζοντας τη δράση τους στο χώρο της Θεατρικής Λύσης και του Θεάτρου Παραμυθίας.

Ραντεβού για την συμμετοχή και την περαιτέρω ενημέρωση θα πραγματοποιούνται έπειτα από επικοινωνία και διευθέτηση με τον υπεύθυνο επικοινωνίας κάθε Σάββατο και Κυριακή 5 μ.μ έως 10 μ.μ στο Θέατρο Παραμυθίας, ενώ ο χρόνος έναρξης του project ορίζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε και να «δώσουμε μαζί χρώμα» στα βράδια μας ως μια όμορφη κίνηση καθώς η επικοινωνία μαζί σας δεν είναι μόνο η γέφυρα για την υλοποίηση μιας καλλιτεχνικής σκέψης. Είναι κατά έναν τρόπο αυτοσκοπός, αφού τείνει να εκλείψει από την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου κάθε Τετάρτη 9μμ- 10 μμ μέχρι 30 Δεκεμβρίου  2020

 
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1. Αφιέρωμα σε καταξιωμένους δημιουργούς και συνθέτες Χατζηδάκις, Θοδωράκης, Πλέσσας, Κουγιουμτζής, Μούτσης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος.

2. Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Παπαιωάννου, Μητσάκης, Χιώτης, Καλδάρας, Ζαμπέτας.

3. Ξένη μουσική, τζαζ, ροκ κ.α

4. Επίσης και σημερινές δημιουργίες από συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές.

 
ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Βραδιά ποιητικής ανάγνωσης:

 

Η ανάγνωση αφορά σε γνωστούς- κλασσικούς Έλληνες και Ξένους ποιητές και ποιήτριες( Κάλβος, Σολωμός, Βάρναλης, Καβάφης, Καρυωτάκης, Πολυδούρη, Μαβίλης, Ρουκ, Γέρου, Γώγου, Παλαμάς, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Βαλαωρίτης, Γκάτσος, Εγγονόπουλος, Ελύτης, Εμπειρίκος, Καββαδίας, Λειβαδίτης, Νεγρεπόντης, Ρίτσος, Δρόσου, Αιλιανού, Ιακωβίδου, Δεντρινού, Σαχτούρης, Χικμέτ, Χιμένεθ, Μαλαρμέ, Κίπλινγκ, Λόρκα, Έλιοτ, Βαλερύ, Αραγκόν, Απολλιναίρ , Ροσβίτα, Γιουρσενάρ) για την πρώτη μία ώρα της εξέλιξής της και στην σύγχρονη δημιουργία με ποιήματα νέων ποιητών το υπόλοιπο του 3 ώρου. Επιθυμητό να ακολουθεί συζήτηση.

Σκοπός είναι η γνωριμία με την γραφή παλαιότερων Ελλήνων και Ξένων ποιητών και να δοθεί σε μια σταθερή βάση το βήμα στους νέους ποιητές που δομούν τον λόγο και την σκέψη. Στόχος είναι η έκδοση σε βιβλίο των ποιημάτων των νέων δημιουργών από την Θεατρική Λύση και η διοχέτευσή τους στην τρέχουσα αγορά του βιβλίου.Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και Φιλοξενία Νέων Ποιητών/ Ποιητριών

Με σπονδυλική στήλη το έργο του Γιάννη Ρίτσου η οργανώτρια εταιρεία Θεατρική Λύση αισιοδοξεί να καθιερώσει στον χώρο της και στο θέατρο Παραμυθίας βραδιές αφιερωμένες στην ποίηση. Διακριμένο στις περιόδους της δημιουργίας του και παρουσιαζόμενο σαν αναλόγιο, σε μεγάλα χρονικά στάδια, το έργο του Ρίτσου, υπάρχει η σκέψη να ακολουθείται από την παραγωγή των νέων μας ποιητών και ποιητριών. Σκοπός είναι η επικοινωνία της ποίησης και η επικοινωνία των ανθρώπων μέσα από την ποίηση, η σύνδεση των χρονικών διαστημάτων και η επαφή με τους ρυθμούς της ποιητικής δημιουργίας στον σύγχρονο ελληνικό πνευματικό κόσμο.

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θεματικές

 

1. Υποκριτική:

 Ο υποκριτικός λόγος περνώντας μέσα από την ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου καταλήγει στην υποκριτική του θεάτρου μέσα από την ζύμωση των συναισθημάτων σαν οδηγός ζωής προς εμάς και τους άλλους.

Και η υποκριτική τέχνη ιδωμένη ως μια θεμελιώδης ανάγκη των ανθρώπων.

Και αμεσότητα στην υποκριτική.

 

2. Σκηνοθεσία:

 Τα πιο σημαντικά σημεία στην σκηνοθεσία θεάτρου.

 

3. Τραγούδι: 

Φωνητική, ορθοφωνία, ερμηνεία, εναρμόνιση καρδιάς και νου, αλληλεπίδρασης και συνεκδήλωσης του συναισθήματος.

 Και μιούζικαλ, η ιστορία και η εξέλιξή του, τεχνικές που εναρμονίζουν χορό και υποκριτική στου μουσικό θέατρο, υποκριτική για τραγουδιστές, φωνητική για ηθοποιούς, μελέτη και εκμάθηση τραγουδιών μιούζικαλ και ρόλων για αρχάριους σπουδαστές, επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς.

 

4. Χοροθέατρο: 

Υποκριτική μέθοδος με υλικό το σώμα του ηθοποιού, χορευτή, σύγχρονος χορός, και αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία για ηθοποιούς, υποκριτική, χοροθέατρο για χορευτές και ηθοποιούς.

 

5. Δημιουργική γραφή:

Πώς εκφράζεται γραπτά ο εσωτερικός μας κόσμος.

 

6. Ιστορία θεάτρου:

Ιστορία αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας, λογοτεχνικά ρεύματα και αφηγηματικές τεχνικές, δραματοποίηση λογοτεχνικών κειμένων και στοιχεία αρχαίου μύθου, και ιστορία θεάτρου από το αρχαίο μέχρι το σύγχρονο θέατρο.

 

7. Δραματοθεραπεία:

Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης του θεάτρου.

 

8. Θεατρικό παιχνίδι: 

Παιχνίδια γνωριμίας και επικοινωνίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας, παιχνίδια σωματικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού.

 και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, παιχνίδια φαντασίας, συγκερασμός τεχνών και ιδεών σε μια μόνο δράση.

 

9. Θεατρομαθαίνω:

 θέατρο και σχολική μάθηση.

 

10. Κουκλοθέατρο:

 Παραμύθια και ιστορίες μέσα από το κουκλοθέατρο.

 

11. Θέατρο σκιών: 

Καραγκιόζης.

 
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ

Χοροθεατρικό κάλεσμα:

θέλει να αποτελέσει ένα ανοιχτό παράθυρο στην τέχνη του χοροθεάτρου  σε δύο άξονες.

 

1. Ως εργαστήριο

2. Ως ανοιχτό και διαρκές φεστιβάλ- οι συμμετοχές δηλώνονται όλο τον χρόνο

3. Σκοπός οι σταθερές παραστάσεις που θα οργανωθούν είτε ως μαθήματα ή θα διακριθούν στα πλαίσια του ανοιχτού φεστιβάλ.

 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΎ ΘΕΆΤΡΟΥ:

Επειδή η σπουδή δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιθυμία, την κλίση και την έκφραση, ούτε για την φαντασία και την δημιουργικότητα, πόσο μάλλον για την αναζήτηση και την εξωτερίκευση της προσωπικής δομής του καλλιτέχνη και η εποχή το καλεί, να εκφράζονται, να κινούνται και να επικοινωνούν οι ιδέες οι άνθρωποι οι σκέψεις τα συναισθήματα και οι αξίες, καθώς χρειαζόμαστε σαν κοινωνία αξιακή αναστήλωση, μια και η ελευθερία εντός ορίων, ο σεβασμός, η βελτίωση της ζωής διαφυλάττονται και σμιλεύονται μέσα στην Τέχνη, προτείνει η θεατρική λύση αυτό το ανοιχτό κάλεσμα σε όλους.

 

2.Η γυναίκα /ο έρωτας / η εξουσία στα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ:

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει υποκριτικές, σκηνοθετικές, ενδυματολογικές, σκηνογραφικές, μουσικές και θεωρητικές προτάσεις.

Φιλοδοξεί να είναι ένα αφιέρωμα- έρευνα με τις συγκεκριμένες θεματικές.

Στόχος η προσέγγιση του τεράστιου αυτού έργου.

Σκοπός η δημιουργία ενός κορμού παραστάσεων με κλασσικό ενδιαφέρον και πανανθρώπινα             μηνύματα.

Τα αποτελέσματα της κάθε έρευνας ξεχωριστά θα συνενωθούν σε κάτι ενιαίο το οποίο θα    παριστάνεται σε μια σταθερή βάση.

 

3. Αρχαιότητα:

Η ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΊΑ  σήμερα

Αισχύλος Σοφοκλής Ευριπίδης

Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση με αποτέλεσμα την σκηνική ερμηνεία και την θεατρική παράσταση.

Στόχος,  ένας  κορμός  παραστάσεων εξειδικευμένων στην αρχαία ελληνική τραγωδία.

Στοχεύουν επίσης, και σε κείμενα αρχαίων φιλοσόφων που δεν έχουν δραματοποιηθεί.

Η αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή κωμωδία

Αριστοφάνης, Πλαύτος, Τερέντιος

Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση με αποτέλεσμα την σκηνική ερμηνεία και την θεατρική παράσταση. Στόχος ένας κορμόςπαραστάσεων πάνω στην Αριστοφανική κωμωδία και το έργο των Πλαύτου και Τερέντιου.

 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ελληνικές και ξένες, νέων ή παλαιότερων δημιουργών.

 

Το Σκεπτικό του Πρωτοπορείν:

Είναι να δώσουμε βήμα στους δημιουργούς που δεν έχουν την δυνατότητα να διασφαλίσουν έναν χώρο και να προβάλουν την δουλειά τους.

 
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Το θέατρο μας αυτήν την στιγμή στεγάζει  την Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου  σε σκηνοθεσία του κ. Χρίστου Πουσίνη

Ως εταιρεία εκτέλεσης παραγωγής καλύπτει το νομικό μέρος για τις τρέχουσες παραστάσεις.

 

Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου κάθε Τετάρτη 9μμ -10μμ  μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2020

 
ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Ο χώρος προσφέρεται για πρόβες σε ομάδες ή  σε άτομο που επιθυμούν ή επιθυμεί να ανεβάσουν  σε άλλον χώρο την παράστασή τους/ του.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ανεβάσει την παράσταση του στην Θεατρική Λύση, το θέατρο προσφέρεται, όπως και σαν εταιρεία για την κάλυψη της νομικής πλευράς δηλαδή πρόσληψη- ασφάλιση των συντελεστών.