top of page

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ

Εκεί που η ανάγκη της Τέχνης συναντάει και στεγάζει την Τέχνη ως δημιουργία και εκεί που το «εμείς»/ η ομάδα εμπνέεται και επικοινωνεί με το «εγώ»/ ατομικότητα , δηλαδή στην δύναμη του σεβασμού και της αγάπης  στηρίζεται το Πρωτοπορείν. Μέσα από τις διάφορες θεματικές του, το Πρωτοπορείν αξιώνει έναν καλύτερο και πλουσιότερο σε συναισθήματα, σε σκέψεις και εν τέλει σε επικοινωνία θεατρικό χώρο και χρόνο. Με την προσδοκία μιας πολύχρωμης και πολυποίκιλτης ζωής και Τέχνης, την οποία συναντάμε μέσα από τα τεμνόμενα μονοπάτια  όλων των καλλιτεχνικών εκφάνσεων της ανθρώπινης ψυχής και νόησης, κλίνουμε αναμφισβήτητα στην Τέχνη, για τον λόγο ότι  η Τέχνη προσφέρει αφειδώς την αναγκαία για την λειτουργία της αναπνοής μας,  Ελευθερία!!

ΔΩΣΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ 
Δώσε χρώμα στη δράση σου

Η «Θεατρική Λύση» σε συνεργασία με το Θέατρο Παραμυθίας σας προσκαλούν σαν  συνοδοιπόρους σε ένα καλλιτεχνικό ταξίδι  με την προτροπή «Δώσε χρώμα στην δράση σου». Ελάτε να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι μουσικής, θεάτρου, ποίησης, standup comedy και μουσικοχορευτικών δρώμενων που θα διοργανωθούν μέσα από θεματικές βραδιές με στόχο  την ανάδειξη και την στήριξη του προσωπικού έργου του κάθε καλλιτέχνη. Στο πλαίσιο της καλλιέργειας του εσωτερικού μας κόσμου μέσα από την καλοσύνη, δικαιοσύνη και αγάπη – ανθρώπινες και πληττόμενες αξίες-  παρά την  δύσκολη χρονική στιγμή για όλους μας εξαιτίας  των συγκυριών, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζί μας παρουσιάζοντας την  δράση σας  στον  χώρο της Θεατρικής Λύσης και στο Θέατρο Παραμυθίας.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022  

 

Λιγεία 

Βασισμένο στην Λιγεία του Ε.Α. Πόε 

Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία  

Χάρη Κιούλου 

Θέατρο Παραμυθίας 

(Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός 10435) 

2114013923 

Και 

6947148105 

e-mail: kioulosharis@gmail.com 

Κυριακές 2, 9,16,23, 30 Οκτωβρίου 2022 

9:15μμ – 10:15μμ 

Διάρκεια 60΄ 

Χωρίς Διάλειμμα 

Είσοδος: 12 ευρώ Γενική Είσοδος και 8 ευρώ Μειωμένο Εισιτήριο (για φοιτητές, ΑΜΕΑ, ανέργων, ατέλεια δραματικής) 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Σκηνοθεσία/ Θεατρική Παραγωγή: Χάρης Κιούλος 

Ερμηνεία: Μιχάλης Θεοδωράκης ως Άρθουρ 

Φωτεινή Νεμπεγλεριώτη ως Ρεβέκκα 

Αλέξανδρος Κουκ ως Δαυίδ 

Γεωργία Κατσιβέλου ως Λιγεία 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 

Θεατρική Λύση 

 

 

 

 

Όταν η Λογοτεχνία συναντά το Θέατρο… 

Μια διαφορετική και ανατρεπτική παράσταση, που συνδυάζει το Θέατρο και την Λογοτεχνία. 

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Λιγεία» βασισμένη στο διήγημα του Πόε και σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή Χάρη Κιούλου ξεκινά το φθινοπωρινό της ταξίδι με θέματα πάντα διαχρονικά και επίκαιρα… τον έρωτα και το πένθος. 

Λίγα λόγια για το έργο! 

Στο έργο μας απ’ την αρχή είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα… Αλλά μην αγχώνεστε, γιατί το τέλος θα σας εκπλήξει.  

Ξεκινάμε με τον κεντρικό μας ήρωα τον Άρθουρ που θρηνεί την γυναίκα του. Αλλά η μοίρα έχει τα δικά της σχέδια και εκεί εμφανίζεται η Ρεβέκκα, η αδελφή του φίλου του Άρθουρ, Δαυίδ. Θα είναι ο καταλύτης του έργου. Είναι εκείνη που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή του ήρωα μας. Βέβαια και στην ζωή την δική της θα φέρει μεγάλες αλλαγές η συνάντηση τους… διότι θα τον ερωτευτεί τόσο δυνατά που δεν θα καταλάβει τον κίνδυνο αυτού του έρωτα. Θα του έχει τυφλή εμπιστοσύνη ως το τέλος σχεδόν… 

 

 

Από τις 12 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Τρίτη και κάθε Τρίτη, ώρα 9:00μμ έως 10:00μμ  θα παρουσιάζεται από την Θεατρική Λύση  η παράσταση ΙΣΜΗΝΗ του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης) στον Κεραμεικό. 

 

Σκηνοθεσία - Φωτισμός  Χρήστος Πουσίνης

Ερμηνεία  Σοφία Σαββίδου

Πάντα θα υπάρχει η απόκλιση του κοινού από το κοινωνικό και δυστυχώς πάντα θα υπάρχει η μοναξιά των πολλών, η μοναξιά του πλήθους. Ίσως γι’ αυτό χρειαζόμαστε τους ηγέτες, από τον φόβο της μοναξιάς και ίσως γι’ αυτό αναγνωρίζουμε επάνω μας μορφές εξουσίας συνειδητά ή μη, από έλλειψη ολοκληρωμένης ύπαρξης δηλαδή αληθινής κοινωνίας. Η Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου μας ενδιαφέρει ως μελέτη της αυτόματης αντίδρασης του ανθρώπου απέναντι στον φόβο της εξουσίας. Θα πρέπει η εξουσία να έχει χάσει κάθε νόημα μέσα στον άνθρωπο, να είναι ασήμαντη προκειμένου να την αγνοήσει κανείς και να της αντισταθεί. Κατά την εκτίμησή μας είναι ο άνθρωπος μπροστά στο αδιέξοδο και το πένθος. Υποκριτικά, είναι για εμάς ο δρόμος προς τον κήπο, χωρίς τον οποίο είναι επίπονο να παρασταθεί και να επικοινωνηθεί ένα κείμενο, αλλά και η ίδια μας η ζωή. Σαν μια ρόδα ποδηλάτου που άλλοτε χρειάζεται περισσότερο και άλλοτε λιγότερο αέρα για να κινηθεί, άλλοτε μπορεί να υπάρχει τραύμα που την καθιστά ακίνητη, ο εσωτερικός μας κήπος είναι σαν τον αέρα, σαν το τραύμα που θέλει να επουλωθεί, σαν την ρόδα που θα κινήσει την ζωή μας και θα την ταξιδέψει σε όλους τους δυνατούς κόσμους και εικόνες, σε άφθονα  συναισθήματα άγνωστα  ή οικεία προς τα δικά μας. Κι έτσι η ακινησία θα γίνει μια ενεργητική δύναμη και αυτή, μια ξεκούραση, μια ανάπαυλα. Όπως εξ’ αρχής αποτέλεσε μια σχεδία για εμάς, έτσι και τώρα η Ισμήνη εξακολουθεί να είναι η σχεδία των εσωτερικών μας θαλασσών και των δικών μας,  ωκεάνειων ρευμάτων.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1. Αφιέρωμα σε καταξιωμένους δημιουργούς και συνθέτες Χατζηδάκις, Θοδωράκης, Πλέσσας, Κουγιουμτζής, Μούτσης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος.

2. Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Παπαιωάννου, Μητσάκης, Χιώτης, Καλδάρας, Ζαμπέτας.

3. Ξένη μουσική, τζαζ, ροκ κ.α

4. Επίσης και σημερινές δημιουργίες από συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Δρόμοι Τέχνης Θεατρική Λύση 

Θέατρο Παραμυθίας  

​ 

 

Είναι δύσκολο να παρουσιάσεις ένα ποίημα. Πόσο μάλλον να μιλήσεις για την ζωή ενός ανθρώπου, αυτού που έγραψε το ποίημα. Μέσα στην σχετικότητα όλων των παραγόντων, με σεβασμό και όση γνώση μπορούμε να έχουμε, σας καλούμε να συμβάλετε στις ποιητικές βραδιές με την ανάγνωση ποιημάτων από αγαπημένους σας ποιητές, να παρουσιάσετε όποια στοιχεία της ζωής τους θα θέλατε και να συνομιλήσουμε πάνω στην ιδέα και τον σκοπό,  ας το πούμε έτσι,   του ποιήματος. 

Το ποίημα μπορεί να παρουσιαστεί ως αναλόγιο ή δραματοποιημένο ως παράσταση. 

Ποιητές και ποιήτριες όπως:  Κάλβος, Σολωμός, Βάρναλης, Καβάφης, Καρυωτάκης, Πολυδούρη, Μαβίλης, Ρουκ, Γέρου, Γώγου, Παλαμάς, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Βαλαωρίτης, Γκάτσος, Εγγονόπουλος, Ελύτης, Εμπειρίκος, Καββαδίας, Λειβαδίτης, Ρίτσος, Σαχτούρης, Χικμέτ, Μαλαρμέ, Κίπλινγκ, Λόρκα, Έλιοτ, Βαλερύ, Αραγκόν, Απολλιναίρ 

Και ποιητές και ποιήτριες όπως εσείς που  μας διαβάζετε αυτήν την στιγμή. Γράφετε. Αν θα θέλατε να μοιραστείτε μέρη από το έργο σας μαζί μας, στις ποιητικές βραδιές, έναν  ζωντανό τρόπο με εξέλιξη, θα είναι χαρά και κυρίως Ελπίδα. 

Διότι, σκοπός μας είναι  να συναντηθούμε μέσα από  μια σταθερή βάση, που θα αποτελεί  το βήμα για  εσάς.   Υπάρχει επίσης η δυνατότητα  έκδοσης των ποιημάτων σας  από εμάς, την Θεατρική Λύση.  

ΓΙΑΤΙ; 

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, απόσυρση , φόβος του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής του από τον ίδιο τον άνθρωπο.  

Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα στον εαυτό του και σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από το φεστιβάλ Επαγγελματικού Θεάτρου  από τους φορείς Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση- Θέατρο Παραμυθίας , δηλαδή μέσα από τον δρόμο της Τέχνης. 

“Ο κόσμος είναι μία θεατρική σκηνή και όλοι άντρες και γυναίκες απλά ηθοποιοί. Έχουν τις εισόδους και τις εξόδους τους. Και ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους, καθώς οι πράξεις όπου εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες” 

-Γουίλιαμ Σαίξπηρ 

 

Έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος 15 Οκτωβρίου 2021  

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας 

Χρήστος Πουσίνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης  

Σοφία Σαββίδου, ηθοποιός 

Για πληροφορίες  

Ώρες γραφείου επικοινωνίας 2:00μμ – 12:00πμ 

Τηλεφωνικά  

Χρήστος Πουσίνης 6945450034 

Σοφία Σαββίδου 6932322080  

E- mail : theat.lys@gmail.com  

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

“Δρόμοι Τέχνης”


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ


Ερασιτεχνικό Θέατρο


Η εταιρεία εκτέλεσης παραγωγής “Θεατρική Λύση – Δρόμοι Τέχνης” και το “Θέατρο Παραμυθίας” διοργανώνουν για άτομαπου θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του Θεάτρου, σεμινάρια υποκριτικής τρίμηνου κύκλου, με σκοπό την παράσταση και με προοπτική την σε βάθος χρόνου για κάθε νέο κύκλο έναρξης, όλη την διάρκεια του έτους. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν θεμελιώδεις γνώσεις στις αρχές της υποκριτικής, να ανακαλύψουν τα εκφραστικά τους μέσα και να επικοινωνήσουν με τους «άλλους» για την κατανόηση του «σκηνικού εαυτού τους».
Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου με την
παράσταση του υλικού των σεμιναρίων.
ΓΙΑΤΙ;
Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, μπούλινγκ , φόβος του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής από τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από τα σεμινάρια που θα μορφοποιηθούν σε παράσταση από τους φορείς Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση- Θέατρο Παραμυθίας , δηλαδή μέσα από τον δρόμο της Τέχνης. “Ο κόσμος είναι μία θεατρική σκηνή και όλοι άντρες και γυναίκες απλά ηθοποιοί. Έχουν τις εισόδους και τις εξόδους τους. Και ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους, καθώς οι πράξεις όπου εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες”

-Γουίλιαμ Σαίξπηρ

 

Μαθήματα Υποκριτικής- Σεμινάρια:
Κατερίνα Καλουμένου, ηθοποιός
Σοφία Σαββίδου, ηθοποιός
Χρήστος Πουσίνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης
Σκηνοθεσία Παράστασης:
Χρήστος Πουσίνης
Για πληροφορίες
Ώρες γραφείου επικοινωνίας 2:00μμ – 12:00πμ
Τηλεφωνικά
6947456526 (Κατερίνα Καλουμένου)
6945450034 (Χρήστος Πουσίνης)
E- mail

theat.lys@gmail.com
ktrnkoukou@gmail.com

 

 

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ

 

 

 

Το βιωματικό  project  «8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ» θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Παραμυθίας για 8 Κυριακές, αρχής γενομένης  26 Μαρτίου 2023.  

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βιωματικό εργαστήρι, που έχει στόχο την ενδυνάμωση και την αυτοβελτίωση, με εργαλεία μια πρωτότυπη σύνθεση τεχνικής γραψίματος, με θεραπευτικό πρόσημο.  

Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε το υλικό  από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές, για να αναγνωρίσουμε αγκυλώσεις που μας δυσκολεύουν, αλλά και να δουλέψουμε δημιουργικά, μέσα από τη γνωριμία με λογοτεχνικά είδη και ασκήσεις παραγωγής λόγου. 

Το υλικό του εργαστηρίου αποτελεί κομμάτι μιας μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το projectείναι συμπεριληπτικό, ανοικτό σε πάσης φύσεως διαφορετικότητα και το μόνο προαπαιτούμενο είναι η καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και η αγάπη στη λογοτεχνία και τη συγγραφή. 

Εισηγήτρια: Καρίνα Βέρδη (Πολιτισμολόγος-Ποιήτρια-Επιμελήτρια εκδόσεων Άπαρσις) 

 

Όριο Ηλικίας 18+          

Κόστος εργαστηρίου:180 ΕΥΡΩ  

ΑΜΕΑ- Άνεργοι-Συνταξιούχοι : ΈΚΠΤΩΣΗ 40% 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: 211-4013923, 6934527276 

Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, Παραμυθίας 27,Κεραμικός, Αθήνα (Μετρό Κεραμικός / Μεταξουργείο) 

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Ως 24/3/23 

Ημερομηνίες: 26/3/2023 - 2/4/23 - 9/4/23 - 23/4/23 - 30/4/23 - 7/5/23 - 14/5/23 - 21/5/23 - 28/5/23 

Ώρες: 12.00΄-14.00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ
image (1).png
unnamed.png
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ

Χοροθεατρικό κάλεσμα:

θέλει να αποτελέσει ένα ανοιχτό παράθυρο στην τέχνη του χοροθεάτρου  σε δύο άξονες.

 

1. Ως εργαστήριο

2. Ως ανοιχτό και διαρκές φεστιβάλ- οι συμμετοχές δηλώνονται όλο τον χρόνο

3. Σκοπός οι σταθερές παραστάσεις που θα οργανωθούν είτε ως μαθήματα ή θα διακριθούν στα πλαίσια του ανοιχτού φεστιβάλ.

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ τέχνης έρως

Βήμα τέχνης και φωτός

Κατά των διακρίσεων και της  βίας

 Έρως χθόνιος υπόγειος  υπέργειος απόγειος

Φεστιβάλ που αφορά όλες τις μορφές έρωτα σε όλα τα επίπεδα απ’ την ανθρώπινη ύπαρξη μέχρι τον έρωτα για ένα λουλούδι.

Έρωτας χωρίς διακρίσεις

Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στην ζωή μας. Στο θέατρο,  είχε και έχει πάντα ξεχωριστή θέση,  μια και στο μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου ρεπερτορίου, τα θεατρικά έργα αφορούν κατά βάση ερωτικές σχέσεις σε όλες  τους τις μορφές. Αδιέξοδοι έρωτες, έρωτες με διαφορά ηλικίας, ομόφυλοι έρωτες, έμφυλοι έρωτες, ανεκπλήρωτοι έρωτες και πλατωνικοί έρωτες! Ο έρωτας για την Τέχνη, ή ακόμα και για ένα λουλούδι, αφορούσαν και αφορούν πάντα όλους μας.

Στο φεστιβάλ   «Τέχνης Έρως»  

Χθόνιος

Υπόγειος      Έρως  Υπέργειος

Απόγειος

Θεατρικές  ομάδες ή μεμονωμένοι δημιουργοί μπορούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους για τρεις τουλάχιστον  παραστάσεις  στα πλαίσια του ανοιχτού φεστιβάλ «Τέχνης Έρως» για όλη την διάρκεια του έτους, αρχής γενομένης της δήλωσης των συμμετοχών από 15 Οκτωβρίου 2021 και σε όλη την εξέλιξη του ανοιχτού φεστιβάλ έως τέλος Μαΐου 2022 με  καταληκτικές παραστάσεις τον Ιούλιο του 2022.  Η επανέναρξη του φεστιβάλ  ορίζεται για  τον Οκτώβριο  του 2022.

Η διαφήμιση της παράστασης γίνεται έναν μήνα πριν την παρουσίαση  τόσο από την εταιρεία εκτέλεσης της παραγωγής, όσο και από τους ίδιους τους συντελεστές, όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Προβλέπεται αριθμός προβών στον χώρο του Θεάτρου πριν την παρουσίαση του έργου της κάθε παράστασης.

Διοργανωτές

Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση

Θέατρο Παραμυθίας

Καλλιτεχνική Επιμέλεια

Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Χρήστος Πουσίνης

Επικοινωνία

Ώρες Γραφείου

2:00 το μεσημέρι έως 12:00  το βράδυ

Θεατρική Λύση 2114013923

Χρήστος Πουσίνης 6945450034

Σοφία Σαββίδου 6932322080

«Το Θέατρο μέσα στον Χρόνο»

Θεατρική Λύση- Δρόμοι Τέχνης- Θέατρο Παραμυθίας

Αρχαία Τραγωδία, Κωμωδία, Σύγχρονο Θέατρο, Πρωτότυπα Έργα, Χοροθέατρο, Παντομίμα, Μαριονέτες, Θέατρο Σκιών, Αυτοσχέδιος Λόγος, Ποιητικός Λόγος, Αστικό Δράμα, Ελισαβετιανό Θέατρο, Θέατρο του Παραλόγου, Μαύρη Κωμωδία, Σάτυρα, Φάρσα, Μιούζικαλ, Όπερα, Οπερέτα, Μπαλέτο, όλα τα είδη του Θεάτρου.

Το σκεπτικό της εταιρείας εκτέλεσης παραγωγής Θεατρική Λύση για το φεστιβάλ «Το Θέατρο μέσα στον Χρόνο», είναι να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν όλες οι μορφές θεάτρου μέσα από ελληνικά και ξενόγλωσσα  έργα.

Σκοπός μας είναι να γίνει η σκηνή του Θεάτρου χώρος συνάντησης όλων των θεατρικών ειδών μέσα στον χρόνο, καθώς και άλλων τεχνών της μουσικής, του χορού, των εικαστικών με απώτερο σκοπό να προάγουμε τις αξίες των ανθρώπινων κοινωνιών όπως Αγάπη, Καλοσύνη, Δικαιοσύνη  μέσα από θεματικές ενότητες όπως φιλία, οικογενειακές σχέσεις, δημιουργία, έρωτας, ζωή.

ΓΙΑΤΙ;

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση  τα αρνητικά συναισθήματα: βία, μπούλινγκ , φόβος του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής  από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη  σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από το ανοιχτό φεστιβάλ «Το θέατρο μέσα στον χρόνο»  και μορφοποιούνται  σε  παραστάσεις   από τους φορείς Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση- Θέατρο Παραμυθίας, δηλαδή μέσα από τον δρόμο της Τέχνης.

Το φεστιβάλ «Το Θέατρο μέσα στον Χρόνο» προσδοκούμε να πραγματοποιηθεί για το διάστημα όλου του έτους με ορίζοντα την πενταετία.

Θεματική ελεύθερη για κάθε ομάδα ή δημιουργό

Συμμετοχές από 15 Οκτωβρίου 2021

Επικοινωνία 2 το μεσημέρι με 12 το βράδυ

Χρήστος Πουσίνης 6945450034

Σοφία Σαββίδου 6932322080

Θεατρική Λύση 2114013923

Site: Θεατρική Λύση

Mail: theat.lys@gmail.com

Θέατρο για τους εραστές της τέχνης (ερασιτέχνες)

Στους λάτρεις της έκφρασης και της επικοινωνίας μέσω της τέχνης του θεάτρου, οι Δρόμοι τέχνης – Θεατρική Λύση και το Θέατρο Παραμυθίας ανοίγουν τον δρόμο, ώστε  να εκφραστούν ως άνθρωποι και  μέσα από την υποκριτική να υποστηρίξουν τον εαυτό τους και τα όνειρά τους.

ΓΙΑΤΙ;

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση  τα αρνητικά συναισθήματα: βία, μπούλινγκ , φόβος του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής  του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη  σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από το κάλεσμα «θέατρο για τους εραστές της Τέχνης»  και μορφοποιούνται  σε  παράσταση  από τους φορείς Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση- Θέατρο Παραμυθίας, δηλαδή μέσα από τον δρόμο της Τέχνης.

Συμμετοχές από 15 Οκτωβρίου 2021

Επικοινωνία από τις 2 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ

Χρήστος Πουσίνης 6945450034

Σοφία Σαββίδου 6932322080

Κατερίνα Καλουμένου 6947456526

Θεατρική Λύση 2114013923

Site: Θεατρική Λύση

Mail: theat.lys@gmail.com

“Δρόμοι Τέχνης”

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Επαγγελματικό  Θέατρο

Η εταιρεία εκτέλεσης παραγωγής “Θεατρική Λύση – Δρόμοι Τέχνης” και το “Θέατρο Παραμυθίας” διοργανώνουν για επαγγελματίες ηθοποιούς ανοιχτό φεστιβάλ και με ανοιχτή  διάρκεια μέσα στον χρόνο συμμετοχής σε έργα που αφορούν όλα τα είδη του θεάτρου Αρχαία Τραγωδία, Κωμωδία, Σύγχρονο Θέατρο, Πρωτότυπα Έργα, Χοροθέατρο, Παντομίμα, Μαριονέτες, Θέατρο Σκιών, Αυτοσχέδιος Λόγος, Ποιητικός Λόγος, Αστικό Δράμα, Ελισαβετιανό Θέατρο, Θέατρο του Παραλόγου, Μαύρη Κωμωδία, Σάτυρα, Φάρσα, Μιούζικαλ, Όπερα, Οπερέτα, Μπαλέτο, και έργα  της προτίμησής τους.

ΓΙΑΤΙ;

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, απόσυρση , φόβος του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα στον εαυτό του και σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από το φεστιβάλ Επαγγελματικού Θεάτρου  από τους φορείς Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση- Θέατρο Παραμυθίας , δηλαδή μέσα από τον δρόμο της Τέχνης.

“Ο κόσμος είναι μία θεατρική σκηνή και όλοι άντρες και γυναίκες απλά ηθοποιοί. Έχουν τις εισόδους και τις εξόδους τους. Και ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους, καθώς οι πράξεις όπου εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες”

-Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος 15 Οκτωβρίου 2021

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας

Χρήστος Πουσίνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης

Σοφία Σαββίδου, ηθοποιός

Για πληροφορίες

Ώρες γραφείου επικοινωνίας 2:00μμ – 12:00πμ

Τηλεφωνικά

Χρήστος Πουσίνης 6945450034

Σοφία Σαββίδου 6932322080

E- mail : theat.lys@gmail.com

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ελληνικές και ξένες, νέων ή παλαιότερων δημιουργών.

 

Το Σκεπτικό του Πρωτοπορείν:

Είναι να δώσουμε βήμα στους δημιουργούς που δεν έχουν την δυνατότητα να διασφαλίσουν έναν χώρο και να προβάλουν την δουλειά τους.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Από τις 12 Οκτωβρίου 2021 ημέρα Τρίτη και κάθε Τρίτη, ώρα 9:00μμ έως 10:00μμ  θα παρουσιάζεται από την Θεατρική Λύση  η παράσταση ΙΣΜΗΝΗ του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης) στον Κεραμεικό. 

 

Σκηνοθεσία - Φωτισμός  Χρήστος Πουσίνης

Ερμηνεία  Σοφία Σαββίδου

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Ο χώρος προσφέρεται για πρόβες σε ομάδες ή  σε άτομο που επιθυμούν ή επιθυμεί να ανεβάσουν  σε άλλον χώρο την παράστασή τους/ του.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ανεβάσει την παράσταση του στην Θεατρική Λύση, το θέατρο προσφέρεται, όπως και σαν εταιρεία για την κάλυψη της νομικής πλευράς δηλαδή πρόσληψη- ασφάλιση των συντελεστών.

ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
bottom of page